Инициативи

Професор Лазар Груев е първият гост за 2020 г. в Гостната на правника

На 17 февруари 2020 г. Гостната на правника в СЮБ посрещна първия гост за 2020 г. - проф. Лазар Груев.

Почти в традиция се превърнаха срещите с изявени юристи в Гостната на правника. Те привличат все повече желаещи да участват - студенти по право в СУ, УНСС, ПУ, НБУ, практикуващи юристи, университетски преподаватели, научни работници. Тук наистина могат да се срещнат три поколения юристи.

Продължават срещите с изявени юристи в Гостната на правника

Третият поканен Гост в Гостната на правника бе адвокат Даниела Доковска

            Повече от три часа продължи срещата на адвокат Доковска с колеги, преподаватели, студенти от СУ „Кл. Охридски“, УНСС и НБУ, представители на съдебната власт.

КУРСОВЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА МЕДИАТОРИ

СЪЮЗЪТ НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗИРА КУРСОВЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА МЕДИАТОРИ, които се провеждат в сградата на Съюза – гр. София, ул. „Пиротска” № 7, ет. 2 лектори: проф. Добринка Чанкова Светлана Гюрова Биляна Гяурова Георги Бакалов Елеонора Георгиева Цената на обучението е 600.00 лв. Цена за студенти: 400.00 лв. На завършилите курса се издава удостоверение за вписване в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието за получаване на правоспособност ЗАПОВЯДАЙТЕ !!! За информация и записване: тел.: 02 981 11 80; 02 987 83 90 e-mail: sub@sub.bg

инициативи на СЮБ

От 29 юни до 8 юли 2018 г. СЮБ проведе базов курс за обучение на медиатори.

 

В периода 23.03 - 01.04.2018 г. СЮБ проведе първия за 2018 г. базов курс за обучение

на медиатори.

 

СЮБ проведе базов курс за обучение на медиатори: 31 март - 09 април 2017 г.

 

Продължават срещите с избрани гости от съсловието на юристите в ГОСТНАТА НА ПРАВНИКА

На 10 юни 2019 г. в СЮБ отвори отново врати ГОСТНАТА НА ПРАВНИКА. Този път домакин бе проф. Васил Мръчков. В задушевна обстановка професорът сподели свои мисли и житейски опит.

ГОСТНА НА ПРАВНИКА В СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

На 18 март 2019 г. отвори врати ГОСТНАТА НА ПРАВНИКА. Със създаването й СЮБ цели поддържането на връзка между поколенията юристи, съхраняването на историческата памет в ПРАВОТО.

Първият гост, избран след анкета сред юридическата общност - дружества и колективни членове на СЮБ, преподаватели завършили и настоящи студенти, практикуващи юристи, беше проф. д-р Огнян Герджиков.

ТЪРЖЕСТВЕНО СЪБРАНИЕ ПО СЛУЧАЙ 10 ГОДИНИ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОНА ЗА МЕДИАЦИЯТА

На 17 декември 2014 г. в салона на СЮБ се проведе ТЪРЖЕСТВЕНО СЪБРАНИЕ ПО СЛУЧАЙ 10 ГОДИНИ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОНА ЗА МЕДИАЦИЯТА, организирано от Националната асоциация на медиаторите и Съюза на юристите в България. Приветствия към присъстващите бяха поднесени от председателя на СЮБ г-н Владислав Славов и председателя на НАМ и зам.-председател на СЮБ г-н Йосиф Герон. На празничното честване бяха наградени изявени дейци и медии с принос за утвърждаването на медиацията.

инициативи на СЮБ за 2014

Съюзът на юристите в България проведе СПЕЦИАЛИЗИРАН КУРС ПО СЕМЕЙНА МЕДИАЦИЯ в периода 21 - 23 ноември 2014 г.

Съюзът на юристите в България проведе КУРС ЗА ОБУЧЕНИЕ НА МЕДИАТОРИ от 31 октомври до 9 ноември 2014 г. с лектори: проф. Добринка Чанкова, Георги Бакалов, Елеонора Георгиева, Светлана Гюрова и Биляна Гяурова-Вегертседер.

 

От 13 до 22 юни 2014 г. СЮБ проведе поредния КУРС ЗА ОБУЧЕНИЕ НА МЕДИАТОРИ.